torsdag 2 februari 2012

Elsa Beskow och klädutställning om mode förr i tiden

Eftersom Christina Norgren Arnessons utställning "Dåtidens catwalk - Mode från förr" visas på Edsbyns bibliotek hela februari passar vi på att låta Elsa Beskow vara månadens barnboksförfattare. Christina har fått sin inspiration ifrån bland annat Pelles nya kläder och böckerna om Tant Brun, tant Grön och tant Gredelin och därför tyckte vi att det passade bra att uppmärksamma Beskow just nu.
Förutom utställningen finns det pussel med Beskows bilder att lägga. Det finns figurer att titta på och tävlingar. I tipsrundan gäller det att fylla i de ord som saknas i Sagan om den lilla lilla Gumman.Alla elever i årskurs 1 och 2 i kommunen har blivit inbjudna till visning av utställningen. Det kommer att vara jag och Maude Nyberg Jonsson på Historiekällaren, som kommer att berätta om hur barn hade det för cirka hundra år sen. Vi visar tidsenliga kläder, gamla leksaker och arbetsredskap. Eleverna kommer också att få möjlighet att prova kläder från den här tiden (1860-1920-talet).
Självklart kommer jag att presentera några passande böcker. Bland annat Skomakarungen av Kerstin Sundh och Kulla-Gulla på barnhemmet av Martha Sandwall-Bergström.På lördag den 4 februari kl0ckan 13 blir det vernissage på utställningen och kl. 14 blir det modevisning i hörsalen på Edsbyns bibliotek. Barn och vuxna kommer att vara klädda i nyskapad klädedräkt och Christina kommer att berätta om kläderna.
Välkomna!

Inga kommentarer: