tisdag 12 april 2011

Sagostund om ambulansen

I dag fick jag rycka in som högläsare när ambulanssjukvårdarna, som skulle ha läst boken Här kommer ambulansen, fick utryckning! Efter boken om Halvan läste jag en bok om att gå till doktorn. Sedan ramsade vi tillsammans om aporna som hoppade i sängen och trillade ur och fick ringa doktorn.

Sedan visade jag var böckerna om kroppen och doktorn fanns i biblioteket och så fick alla barn titta på Sjukvårdsupplysningens barnavdelning på Internet. Där får man följa med olika djur till sjukhuset och så får man se hur det går till vid tex en operation.

Precis när sista sagostunden var slut stod amulansen utanför biblioteket! Vilken tur!!Eva och Ulf visade oss ambulansen och alla som ville fick pröva att ligga på båren.
Vi fick titta in i ambulansen och Eva berättade om alla saker som fanns där.Hon visade på ambulansnallen hur de brukar göra när någon är sjuk.Tusen tack till ambulanssjukvårdarna Eva och Ulf för att ni gjorde ert bästa att hinna till sagostunden! Jag, barnen och fröknarna tyckte att det var så spännande att ni kom!

Inga kommentarer: