onsdag 2 juni 2010

Korv med bröllop

Författare: Måns Gahrton
Bilder: Johan Unenge

Del 6 i den roliga serien Hotell Gyllene Knorren, som handlar om en tvåbarnsfamilj som flyttar från storstan och köper ett hotell neråt landet, "nära E4:an". Problemet är bara att det har byggts en ny, STÖRRE väg fyra kilometer bort, och ingen har längre vägarna förbi Hotell Gyllene knorren.

Huvudpersonen är sonen Ingo som är en väldigt nyfiken kille, nästan för nyfiken faktiskt, vilket ställer till problem ibland. Övriga familjemedlemmar är tonårsdottern Isadora som tycker att livet på vischan är pest och pina, pappa Roger som har fullt sjå med att hålla igång den optimistiska stämningen och mamma Ritva, med bakgrund som restaurangchef på finlandsbåtarna, som är den som bestämmer det mesta.

Välkommen till Hotell Gyllene knorren! Här kan allt hända, just nu bäddas nya lakan i sängarna och det filas och fejas som aldrig förr. För det är bröllop på gång och det ska serveras korvar. Men det har väl inget med Pyret att göra ... eller ...

Ingo blir mycket orolig när charkuteristen Frank Orvasson kommer till Hotell Gyllene knorren. Han ska gifta sig och vill ha sitt bröllop på hotellet. Ingen lägger märke till Ingos allt mer växande oro och konstiga beteende, alla andra är så upptagna av bröllopet. Det enda Ingo funderar på är att det står varmkorv med bröd på bröllopsmenyn ? Hur ska han rädda Pyret?

Inga kommentarer: