torsdag 3 juni 2010

Den gåtfulla branden

Författare: Peter Gissy
Bilder: Louise Jacobsson

Den sjunde boken om Jill & Jonathan! De två kompisarna driver en tidning tillsammans; Härslövsbladet. De bor nämligen i Härslöv, och deras tidning har blivit väldigt populär bland invånarna. Så nu måste Jill och Jonatha hela tiden hitta nya saker att skriva om...

Härjar det en pyroman i Härslöv? Polisen tvivlar på det, men de unga reportrarna sticker till den nerbrunna villan för att spana. Trots att stadens idrottsförening samtidigt har 25-årskalas.

Samma helg som Jill och Jonatan ska bevaka idrottsföreningens 25-årskalas brinner det både i antikhandlarens villa och i en lada utanför stan. Det verkar finnas ett samband, för antikhandlaren och hans son påträffas utanför ladan. Pappan berättar med svag röst att han slogs ner när han kom hem, och blir förstummad när han får höra att hans hus brunnit upp. Vad har hänt med hans värdefulla tavlor? Sonen kräver högljutt snabba polisinsatser, men det är ont om ledtrådar.

Jill och Jonatan beslutar sig för att spana på egen hand. Och de får faktiskt upp ett spår, men det leder åt ett oväntat håll ...

Som alltid är både polisarbetet och Jill och Jonatans arbete med den egna tidningen realistiskt och trovärdigt skildrat. Det är spännande att följa de modiga reportrarna och i den avslutande tidningsdelen får man se deras reportage om äventyret.

Inga kommentarer: