torsdag 27 maj 2010

Under vingarnas skugga

Julia Sandström

Tredje boken i fantasyserien Nyckelväktarna som handlar om Shanzoc, som är en så kallad Bevarare, vars uppgift är att gömma nycklarna till porten bland bergen. Bakom den väntar fasansfulla varelser som hotar allt liv. De tidigare böckerna heter På ödets vingar och Så långt vingarna bär.

Författaren Julia Sandström är nu 19 år, hon var 17 när den första boken kom ut. Hon vann 2006 (när hon var 15 år) en fantasytävling som anordnades av bokförlaget Bonnier Carlsen, förlaget Bonnier Utbildning och filmbolaget 20th Century Fox. Tävlingen anordnades i samband med att boken Eragon, vars författare Christopher Paolini var 15 år när han skrev den, skulle bli film. De på Bonnier Carlsen tyckte att Julias bidrag var så bra att hon fick skriva en hel bok! Hon skriver om sitt författarskap och sina böcker på sin blogg, läs den här!

Hur ska man våga vara modig när det verkligen gäller?

Comíl är svårt skadad, Líva är skräckslagen, Shanzoc är fortfarande i människoform - men Dýlla tar dem alla under sina vingar. Med gemensam kraft och list försöker de möta hoten från De avskydda som kommer allt närmare. Frågan är om Dýllas vingar räcker för dem alla?

En kamp mellan det goda och det onda utspelar sig när De avskydda vill komma åt de åtråvärda nycklarna till porten bortom bergen. En port som aldrig någonsin får öppnas, eftersom den stänger ute ondskan i dess renaste form. Ska Nyckelväktarna lyckas med sitt uppdrag att skydda portens nycklar och därmed hela mänskligheten?

Inga kommentarer: