onsdag 26 maj 2010

En oväntad räddning

Malin Stehn

Den första boken av fem planerade om fotbollsklubben Lundeby IK.

Idrottsklubben i Lundeby har inte alltför många spelare i sitt pojklag, och när de i slutet av säsongen ska möta ärkerivalen ska tvillingarna Tom och Teddy vara bortresta. Då får de inte ihop ett fullt lag och kan inte ställa upp. Men killarna i laget vill inte acceptera läget, de vill absolut hitta två spelare till. Efter ett misslyckat försök med att låta killar från det yngre laget provspela hittar Sebbe och hans bästis Linus en lite yngre spelare, nyinflyttad och inte med i något lag än. Han är mycket duktig och vill gärna vara med, men fortfarande saknas en spelare.

F. Ljungberg flyttar in i Sebbes grannhus, och Sebbe tror att det är fotbollsproffset. Det är det visserligen inte, men det är en elvaåring med riktigt bra bollkänsla. Fast det är inte en kille, det är en tjej, Frederika Ljungberg, kallad Fredde. Först får Sebbe övertyga Fredde att vilja spela i ett lag där hon skulle vara enda tjejen, sedan får han övertyga bästisen Linus och senare hela laget att det är helt okej att ha med en tjej.

När dagen för matchen kommer är det dåligt väder och dåligt underlag. Båda lagen spelar bra, det blir oavgjort. Besvikelsen är stor, men tränaren uppmanar dem att se det som en seger. De har lyckats få ihop ett fullt lag och spelat oavgjort med två alldeles nya spelare i laget. Stämningen blir bättre och hela laget ser fram emot de kommande matcherna.

Se en video om boken här!

Inga kommentarer: