fredag 28 mars 2014

.txt - skrivartävling för unga i Gävleborg

Just nu pågår en skrivartävling - .txt i Gävleborg. Alla barn och unga upp till 25 år är välkomna att vara med i årets tävling som heter Samtal

Samtal kan föras på många sätt. 
Hur låter ditt samtal? Är det en monolog inuti dig själv, kanske fyllt av hemligheter? Är det en dialog mellan två personer, eller fler? Är det människor eller något annat som talar? Hur låter ett samtal om man är ny i ett språk? Tänker du dig samtalet i pratade ord, eller är det tangenter eller knappar som talar? Och vad handlar ditt samtal om?
Skriv! 
Bidraget ska ta högst fyra minuter att läsa upp, och ditt bidrag ska vara inne senast den 14 april! 

De fem bidrag som går vidare till final kommer att bli inlästa och kunna höras i radio och bli upplästa live av Folkteaterns skådespelare på Folkteatern i Gävle under prisutdelningen den 21 maj. 

Vinnaren belönas med 3000:- kronor, övriga finalister får 1000:- var.

Tävlingen anordnas i ett samarbete mellan Radio Gävleborg P4, Folkteatern i Gävleborg och Hälsinge Akademi.

Ditt bidrag skickar du till: tavling.gavleborg@sverigesradio.se

Skicka som text-fil, word t ex, bifogat med ditt mejl! Och i år är det bara text som gäller, inte musik, bilder eller filmade sekvenser. Bara dina ord!


_________________________________________________________________________________


Tillsammans med : Ylva Mårtens – P1 producent och programledare och ansvarig för barnens romanpris, Michael Cock – konstnärlig ledare för Folkteatern i Gävleborg och författaren Viveka Sjögren är projektledare sitter jag (Barnbibliotekarie Anette Helgesson) med i juryn. Jag ser fram emot att läsa alla bidrag! 

Inga kommentarer: