måndag 2 september 2013

Läs den här boken!

UndretJag har läst en mycket bra bok: Undret av R.J. Palacio. Den har ett fint och positivt budskap om att man kommer långt med vänlighet.
Boken handlar om en kille, Auggie, som börjar skolan först i mellanstadiet. Han föddes med ett missbildat ansikte och har sedan han var liten opererats 127 gånger och hans mamma har undervisat honom hemma. 

När han var mindre gick han omkring med en astronauthjälm på huvudet för att slippa visa sitt ansikte. Det var fler som blev förskräckta när de såg hans ansikte än vad det var som reagerade över hjälmen.

Auggies favorithögtid är Halloween för då kan han gå omkring precis som alla andra utan att skrämma någon. 

Den här boken är rolig och samtidigt viktig! Alla har väl någon gång känt på hur det är att vara uttittad och utfryst. Auggi har det jobbigt i skolan i början på grund av sitt utseende. Men det visar sig att man kommer långt genom att vara vänlig. Han får snart några vänner, som ser att han är en helt vanlig kille eller en ovanligt snäll och rolig kille. 

Om ni ska läsa om mobbning i din skola tycker jag att du ska tipsa dina kompisar och lärare om den här boken! Den passar alla från cirka10 till 99 år. 


Här är en boktrailer om Undret: 

Inga kommentarer: