tisdag 7 februari 2012

Jacks rockiga resa + soundtrackTvå elever på Alftaskolan har läst boken Jacks rockiga resa av Therès Stephansdotter Björk och tycker så här om den:


William (10 år) : "Boken är bra och spännande. Det var spännande när de skulle stoppa professor Wridner. Det är kul med sångtitlarna som är kapitelnamn. Jag skulle gärna vilja läsa fler böcker om Jack. Boken hade ett coolt språk."

Alva (12 år) : "Det var en bra bok. Det var häftigt att Jack kom till ett hårdrocksland. Jag skulle också vilja åka till "Metallien". Jag kände igen några av låttitlarna som var kapitelnamnen. Jacks föräldrar var häftiga, speciellt mamman. Jag skulle vilja läsa fler böcker om Jack. Jag tyckte att man fick ett gott skratt av boken."Här kan du provläsa de två första kapitlen ur Jacks rockiga resa.


Bokförlaget Kalla Kulor skriver så här om boken: "Jack är hårdrockare och älskar bandet Dragonhearts. Jättemycket. En natt när han sover hos sin pappa blir drömmen om att få träffa hjältarna verklighet. Men inte som han tror. Metallien, det magiska land där alla rockers kan vila ut mellangig och turnéer, har nämligen drabbats av en katastrof i form av den ondskefulle uppfinnaren Vridnérs maskin som tystar alla starka ljud. Och den enda som kan rädda landet är Jack.Jacks rockiga resa är en lättläst bok, späckad med rockreferenser som även kommer att diggas av pappa och mamma."


Det finns också en andra bok om Jack och den heter Jack och den magiska tatureringen. Läs mer om den här!


Jack hårdrocksbarnboken finns även på Facebook. Kolla här!


Till boken finns också en låt på Youtube där man också får se bilderna från boken. Kolla här!


På sportlovet kommer vi att lotta ut böcker om Jack på Edsbyns bibliotek. Mer information om hårdrock på sportlovet kommer!

Inga kommentarer: