torsdag 19 maj 2011

Bokjuryvinnare med smakprov

VINNARE I BOKJURYN 2010 I KATEGORIN BILDERBÖCKER 0+ ÄR:
Godistrollet av Jonna Björnstjerna
”Genom snirkliga bilder virvlar en spännande saga fram. En karamell bland bilderböckerna som man får smaka på varje dag.” Läs ett smakprov här!

VINNARE I BOKJURYN 2010 I KATEGORIN LÄSA SJÄLV 6+ ÄR:
Campingmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis
”En fridfull campingutflykt som förvandlas till ett mysterium. En jakt på förvunna kantareller och kräftor. Vem är boven?” Läs smakprov här!VINNARE I BOKJURYN 2010 I KATEGORIN LÄSA MER 9+ ÄR:
Sorgfjäril av Ingelin Angerborn
”En flytt, ett kråkslott, sommardagar, fjärilar och oförklarliga händelser. Fint och sorgligt. En bok att försvinna i och fascineras av.” Läs smakprov här!VINNARE I BOKJURYN 2010 I KATEGORIN UNGDOMSBÖCKER 13+ ÄR:
Jag finns av Maja-Maria Henriksson
"En gripande och stark berättelse om en ensam flickas utsatthet. Om att klara sig i en värld fylld med mörker. Om att gå vidare och inte låta sig knäckas.” Läs smakprov här!VINNARE I BOKJURYN 2010 I KATEGORIN FAKTABÖCKER ÄR:
Fakirer av Bengt-Erik Engholm och Jojo Falk
”Om att bada i krossat glas, sluka eld och hypnotisera krokodiler. En massa vassa trix och några avslöjande hemligheter.” Lyssna på ett boktips här!

VINNARE I BOKJURYN 2010 I KATEGORIN SERIER ÄR:
Lou 1 : Dagboksdagar av Julien Neel
”Högt upp i ett hus i Paris bor en speciell familj. En mamma och dotter som far genom livet. Vänskap sätts på prov och kärlek kommer och går. Roligt men samtidigt eftertänksamt och lite mörkt.”1 kommentar:

Bokgläntan sa...

Tävling: Just nu kan man vinna Kär i Kärleken av Lina Forss på Bokgläntan!
http://bokglantan.wordpress.com/2011/05/19/tavling/
Länka gärna till den så att fler får chansen att tävla:)