tisdag 22 mars 2011

Bandyspelaren "Kuben" läser bandysaga om "Tummen"

I dag har barn från Backa förskola och Öjegårdens förskola varit här på Edsbyns bibliotek och lyssnat på en bandysaga om Tummen, som bandyspelaren Magnus "Kuben" Olsson läste. Tummen spelade bandy och tappade bort sin boll, men det gick bra till slut. Alla barn fick ett vykort och ett klistermärke med sig hem.


Efter sagostunden fick alla barn skjuta mål på "Kuben". Det är tur att "Kuben" inte är målvakt på riktigt för han släppte in ganska många mål... Jag tror att matchen slutade med 40 - 10 till barnen :-) . Så här roligt var det att göra mål på "Kuben". "Kuben" läste också en bandysaga som en elev i årskurs 5 på Celsiusskolan hade skrivit. Sagan heter Konstiga spelare
Det var en kall vinterdag. Kuben och hela laget skulle åka till Sandviken. Dom skulle spela en viktig match. -Skynda på nu! Vi har inte hela dagen, sa tränare Knut. Knut var ingen vanlig tränare. Han var ett troll som älskade bandy över hela sitt hjärta.
Senare när dom äntligen kom fram till Sandviken så märkte dom att det var stängt på arenan. - Vad i hela friden! skrek tränaren argt. Vi skulle ju spela match nu. - Vad konstigt! Jag hör skrik och folk som hejar inne från arenan, sa Kuben. - Vi går in och kollar, sa Peter Törnberg och gick för att leta efter en dörr.

Till slut kommer de in i arenan. Då blir dom helt häpna. Där ute på isen ser dom troll och feer spela bandy mot varandra och det verkar som Feérna vinnter stort. - Oj! Sa Kuben. Vi går och sätter oss och tittar. - Visst sa Knut.

Efter 20 minuter så var matchen slut. Det blev 45-3 till Feérna. Fansen skrek: Feérna! Feérna! Feérna! Till och med Kuben och dom andra skrek. Feerna kom fram till dom och frågade: Vilka är ni? Kuben svarade: Vi är Edsbyns bandylag. Ni spelade bra där ute. - Tack! Har ni lust att spela en match mot oss på skoj? Frågade Feernas tränare. - Visst, sa Knut.

Dom började spela och hade kul. Ingen brydde sig om poängen. Dom hade fått nya vänner för livet. Vänner med vingar och stavar som spelade bandy, det var ett lag konstiga spelare. SLUTTack "Kuben" för att du läste för oss! Jag tror att det var fler än jag som tyckte att det var en toppenrolig sagostund!

Inga kommentarer: