måndag 28 februari 2011

Sagostunder om brandbilar, ambulanser, poliser och bandy
Sagostunder på Edsbyns bibliotek
Under våren blir det flera sagostunder med personer från olika yrkesgrupper som sagoberättare. De läser en bok och berättar om sina yrken. Efter sagostunden får vi titta på deras fordon. Bandyspelaren "Kuben" får stå i mål och så får vi testa att göra mål på honom i innebandy.

Tisdagen den 8 mars (på sportlovet) kl. 13.00 och kl. 14.00
Tommy Persson från Räddningstjänsten läser boken "Här kommer brandbilen" och berättar om hur det är att arbeta som brandman. Efter sagostunden visar han brandbilen utanför biblioteket. För barn 4-6 år. Gratisbiljetter till sagostunden släpps 21 februari.

Tisdagen den 22 mars kl. 10.00
Magnus "Kuben" Olsson från Edsbyns IF Bandy läser högt för barn och berättar om hur det är att vara bandyspelare. Testa att göra mål på Kuben i innebandy! För barn 4-6 år. Gratisbiljetter till sagostunden släpps 7 mars.

Onsdagen den 23 mars kl. 9.00 och kl. 10.00
En polis läser boken "Här kommer polisbilen" och berättar om hur det är att arbeta som polis. Efter sagostunden visar hon eller han polisbilen utanför biblioteket. För barn 4-6 år. Gratisbiljetter till sagostunden släpps 7 mars.

Tisdagen den 12 april kl. 9.00 och 10.00
En ambulanssjuksköterska läser boken "Här kommer ambulansen" och berättar om sitt yrke. Efter sagostunden visar hon eller han polisbilen utanför biblioteket. För barn 4-6 år. Gratisbiljetter till sagostunden släpps 1 april.

Halvan har en rolig hemsida. Där kan du läsa om Halvan och Arne Norlin som har skrivit Halvan-böckerna Det går också att färglägga olika fordon och titta på vilka böcker det finns om Halvan. Klicka här!

1 kommentar:

Bokgläntan sa...

TÄVLING: Vinn Feber (uppföljaren till Frost) på Bokgläntan: http://bokglantan.wordpress.com/2011/02/26/tavling-vinn-den-nya-boken-feber/

Länka gärna till den så att fler får chansen att tävla:)