onsdag 7 juli 2010

Petrinideckarna: Labyrinten

Mårten Sandén

Den 12:e delen i serien Petrinideckarna, som handlar om tvillingarna Peter och Petra Petrini som alltid hittar nya mysterier att lösa!

Det är terminsstart, dags att börja sjuan och egentligen skulle Peter och Lucy vara i skolan. Men i stället befinner de sig på slottet Mörkafors. Slottet och dess omnejd ska utgöra kulisser för inspelningen av storfilmen "Skuggorna i labyrinten". En film som Lucy har fått huvudrollen i och Peter en biroll.

Höstmolnen kastar oroande skuggor över den stora labyrinten som anlagts för inspelningen. Något är inte som det ska ...Vem är det som skickar hotbrev till den store Hollywoodkändisen John Carling. Och varför? Inte lätt att veta när så många i det stora filmteamet uppträder mystiskt, inte minst den hotade skådisen själv.

Likt labyrintens irrgångar som är lätta att gå vilse i är ledtrådarna många och förvirrande. Peter får göra det mesta spaningsarbetet själv den här gången eftersom Lucy har fullt upp med sin roll och Petra är hemma i Lund. Tur att moster Lili också finns på plats. Hon visar sig vara värsta miss Marple!

Läs också dom tidigare böckerna i serien:

Den första boken!

Det är den hetaste sommaren någon i Lund kan minnas. En mystisk figur smyger omkring i en stor, tjock vinterrock. Peter och Petra börjar spionera men vad som börjar som en lek, leder dem snart rakt i armarna på skurken som kvällstidningarna utpekat till ”Sveriges farligaste man”…


Inga kommentarer: