måndag 21 juni 2010

Överlevarna och Aktivisterna

Robert Muchamore

Nu har del 5 och 6 kommit i Cherub-serien. Cherub en topphemlig organisation bestående av ovanligt unga, hemliga agenter. Huvudpersonen är James, som i den första boken, Rekryten, är 12 år. Han kommer från en tuff bakgrund och blir rekryterad till Cherub.

Del 5. James har tidigare avslöjat brottslighet bland miljöaktivisterna i organisationen Hjälp jorden!. Nu har Cherub upptäckt kopplingar mellan organsiationen och en religiös sekt som kallas Överlevarna. Det är dags för James att utföra ännu ett agentuppdrag...

Överlevarnas högkvarter ligger isolerat i Australiens ödemarker och sektens hjärntvätt av medlemmarna sätter James på svåra prov. Den här gången ska han inte bara avslöja terrorister och kriminella. Han måste också kämpa för att behålla kontrollen över sina egna tankar.

Allt för djuren? Får man använda vilka metoder som helst för att rädda försöksdjur? James och Laurens nya uppdrag ställer dem inför svåra frågor.

Varje dag dör tusentals djur i laboratorier. Enligt många är djurförsöken nödvändiga och ger forskare ovärderlig kunskap. Andra vill stoppa experimenten och vissa är beredda att ta till våld för att göra just det. James och hans syster Lauren slits mellan de två lägren när de får i uppdrag att infiltrera en grupp djurrättsaktivister. James börjar till och med fundera på att bryta mot Cherub:s instruktioner för djurens skull.

Läs också de tidigare böckerna i serien:Inga kommentarer: