fredag 11 juni 2010

Det är så logiskt alla fattar utom du

Lisa Bjärbo

Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan.

I fyra år har Johan varit kär i Ester. I fyra år har han lyckats dölja det. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat och spelat intresserad när hon har babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det snart inte längre. Han kommer att explodera. Och som om det inte var nog så verkar hans pappa vara otrogen, och föräldrarnas äktenskap verkar omöjligt att rädda.

Ester har en ny förälskelse som spelar i ett band. Han har hårdrocksfrisyr och slitna converse och tar henne med till replokalen. Adam. Ester får gåshud bara hon hör namnet. Hon förstår inte alls varför Johan tjurar så mycket den här hösten, livet är ju fantastiskt! I alla fall är det fantastiskt fram till den där halloweenfesten, när allt händer på samma gång. När Adam sviker, världen snurrar och Johan inte klarar av att hålla tyst längre...Inga kommentarer: