onsdag 16 juni 2010

Bröllopsfixarens dotter: Öppna ditt hjärta

Coleen Murtagh Paratore

Det här är första delen i serien Bröllopsfixarens dotter, som handlar om tolvåriga Willa, vars mamma Stella arbetar som bröllopsfixare.

Tolvåriga Willa Havisham älskar havet. Men allra mest älskar honklassiska kärleksromaner och chokladdoppade körsbär. Och så Joseph såklart.

Varenda födelsedag, så länge hon kan minnas, har hon önskat sig en pappa. Men det går inte så bra. Hennes mamma Stella är bara så hopplöst oromantisk - trots att hon jobbar som bröllopsfixare! Och inte blir det lättare av att Willa måste packa sina väskor och flytta till en ny stad så fort Stella blir lite rastlös.

Men flytten till Bramble blir annorlunda - Willa blir omedelbart förälskad i den idylliska småstaden vid kusten och tänker aldrig flytta därifrån. Där finns ju havet och allt det hon tycker bäst om i hela världen! Och visst log väl Joseph - skolans snyggaste kille - lite extra brett när han hejade på henne på väg till skolan? När hon blir vän med poeten som bor i huset bredvid verkar hon till och med ha hittat sin nya pappa. Det kan väl inte vara så svårt att få Stella att bli kär i honom - eller??

Inga kommentarer: