tisdag 8 juni 2010

Biljana är bäst!

Martin Jonols

Biljana är 12 år, bor i en förort till Stockholm och älskar att spela fotboll! Hon är vänsterback samt lagkapten i Östnora IF. Om två veckor ska laget möta serieledarna Hammarby och Biljana är lika nervös som en groda hon såg i ögonen en gång precis innan hennes mamma körde över den med bilen. Biljana är bra på fotboll, men ibland tappar hon självförtroendet och tycker att hon är ful och sämst på allt. Då går det inte alls bra.

Sen har Biljana andra problem än fotbollen också. Hennes bästa kompis sen typ dagis, Emma, ljuger och går bakom ryggen på henne. Och Daniel, killen som får det att pirra i mage på Biljana, är dummare än dum. Som tur är har Biljana en storebror som hjälper henne och en tränare som lyssnar på Biljana och kan ge tips och råd. Även om råden mest handlar om hans gamla idol, fotbollsspelaren Nobby Stiles.

Biljanas familj kommer från Serbien. Hennes pappa jobbar som taxichaffis, men förlorar jobbet eftersom han är så stressad att han en dag glömmer att lägga i backen och i stället kör in i bilen framför. Hans dröm är att öppna en resturang...

Hur ska det gå för Biljana med matchen mot Hammarby, med Emma, med Daniel, och med familjen?

Inga kommentarer: