fredag 7 maj 2010

Sirenen

Angie Sage

Bok nr 5 om Septimus Heap. Första boken heter Magi. Böckerna handlar om familjen Heap vars sjunde son får namnet Septimus. Men när han föds tar barnmorskan med sig barnet och påstår att barnet var dödfött. Men så är det inte... Det är något speciellt med Septimus, den sjunde sonen av den sjunde sonen. Samma dag som Septimus föds hittar fadern i familjen Heap en föräldralös flicka som de tar hand om, hon får namnet Jenna.

Septimus Heap har återvänt från Sökandet och han är den förste lärlingen som någonsin lyckats göra det. Men prövningarna är inte över och nya faror väntar innan han kan komma hem.

Beetle och Jenna väntar på Septimus vid en handelsplats vid havet för att slå följe med honom och draken Spit Fyre på hemresan. Vädrets makter är dock emot dem och efter en våldsam storm hamnar de på en underskön ö, en av sju i ett vackert glittrande hav. Det är något underligt med ön, inte minst med flickan Syrah som bor där. Hon visar sig vara en tidigare lärling som skickades ut på Sökandet för många år sedan men som aldrig återvände.

Där finns även en kattformad fyr som på mystiskt vis förlorat sitt ljus och ett spöklikt väsen som sjunger för Septimus. De upptäcker att Syrah är besatt av en siren och att det är källan till den förhäxande sången som bara Septimus kan höra och som lockar honom mer och mer. Ska Jenna och Beetle lyckas förhindra att Septimus för alltid hamnar i Sirenens våld?

Inga kommentarer: