torsdag 20 maj 2010

Respekt: en sexbok för killar

Inti Chavez Perez

Inti Chavez Perez är född 1984 och är journalist. Grundade tidningen Macho som bland annat tog upp genusfrågor ur killars perspektiv. Han var bland annat huvudredaktör för boken Pittstim (2008) och har arbetat som sexualupplysare på RFSL. Han har även medverkat i boken F-ordet: mot en ny feminism.

Hur har man sex första gången? Och första gången, förresten, kan man ha sex "första gången" flera gånger?

Inti Chavez Perez tar upp frågor om sex ur unga tonårskillars perspektiv. Från det första ögonblickets spänning, till att vara ihop under en längre tid. Här finns tips om hur man flörtar, hur man hånglar, hur man kan kysser och hur man kan ha sex på flera olika sätt. Här finns också avsnitt om att tappa ståndet, om att komma för tidigt, om att vara hetero, homo eller bi, om att komma ut, om varför heterosexualiteten är norm och om att lyssna på sina egna och sin partners signaler.

Det är en bok där Inti Chavez Perez sticker hål på en hel del föreställningar och myter om killar och deras inställning till sex. Boken är rättfram och ärlig utan några omskrivningar och genomgående jämförs medias bild av kärlek och sex med verkligheten.

Inga kommentarer: