fredag 14 maj 2010

Lögner och Hemligheter

Sara Shepard

Nu finns de första två delarna i sen populära serien Pretty Little Liars på svenska! Serien handlar om fyra tjejer - Spencer, Hannah, Aria, och Emily - som alla varit vänner så länge de kan minnas. Men Alison, den femte medlemmen och självutnämnda ledaren i tjejgänget, försvinner plötsligt. Gruppen faller isär och ingen vågar riktigt lita på någon annan...

Mystiska meddelanden från signaturen A sprider skräck i det forna tjejgänget. Vem vet allt om dem? Även deras intimaste hemligheter... Kan det vara Alison, vännen som försvann spårlöst från det där pyjamaspartyt för tre år sedan?

Alla har något att dölja. Spencer går bakom ryggen och strular med syrrans pojkvän. Aria fantiserar om sin lärare. Emily har pojkvän men är faktiskt galet kär i den nya tjejen på skolan. Och Hanna använder fula "knep" för att hålla sig i form.

Men den mörkaste hemligheten bär de gemensamt. Och även den verkar signaturen A veta allt om...

Signaturen A fortsätter att trakassera tjejerna, trots att Alisons död kropp återfinns nergrävd i en trädgård. Om det inte var Alison som skickade alla dessa hotfulla meddelanden vem kan det då vara?

På grund av en olycka de alla varit inblandade i och tystat ner vågar de nu inte gå till polisen eller ens berätta för någon förälder. Istället tvingas de allt djupare in i en härva av lögner och mörka hemligheter. Och svårast av allt - de måste försöka lita på varandra igen...

Inga kommentarer: