måndag 10 maj 2010

Afrodite och skulden

Ritta Jacobsson

Det här är femte boken om Afrodite, tjejen som alltid dras in i nya mysterier samtitigt som hon brottas med sina egna tonårsproblem. Den första boken heter Afrodite och döden.

Afrodite går emot allt hon tror på när hon håller tyst om ett brott för att skydda sin kompis. En tystnad som får oanade konsekvenser.

Det är högsommar och Afrodites familj hyr ett hus i skärgården. Afrodite gör sitt bästa för att njuta, även när hon inte riktigt kommer överens med de andra ungdomarna på ön.

Fast där finns också Robin. Trots att Afrodite har pojkvän kan hon inte låta bli att dras till honom. Han är rolig, charmig och annorlunda. Men Robins mamma har problem med styvpappan, som är både våldsam och har kontakt med MC-gäng. Robin själv har också en del tveksamma sidor. Han håller sig inte riktigt inom lagens gränser, vilket blir problematiskt för den rättrådiga Afrodite.

Efter att Robin varit indragen i bråk, anar Afrodite att han har tänt på ett trädgårdsskjul för att hämnas. Hon måste fatta ett svårt beslut. Berätta eller inte. Det Robin har gjort är ju fel. Men om han straffas, så betyder det att hans mamma blir ensam med sin våldsamma sambo. Så när skulden faller på andra som inte verkar helt oskyldiga håller Afrodite tyst. Men hennes beslut får fruktansvärda konsekvenser...

Inga kommentarer: