tisdag 23 mars 2010

Nya låne-DVD på Edsbyns bibliotek!

Vi har fått fyra nya låne-DVD till Edsbyns bibliotek. En låne-DVD är en film som är gratis att låna. I övrigt gäller samma regler som för att hyra en DVD-film, dvs. lånetiden är en vecka och lämnar man in filmer för sent blir det en avgift.

De låne-DVD:s vi fått in är Småfilmer, bilderböcker på DVD, dom ges ut av förlaget Rabén och Sjögren i sammarbete med Grammofon barnmedia.

Man kan självklart också låna filmerna på Alfta bibliotek, säg till i disken så beställer vi dit dem!

3 berättelser om Fia och djuren
Katarina Kruusval

Innehåller Fia och djuren, Fia och djuren på dagis och Fia och djuren - Alla ska med. Böckerna och filmerna handlar om Fia och alla hennes gosedjursvänner. Läs mer här!
Tre gånger Benny
Barbro Lindgren & Olof Landström

Innehåller Nämen Benny, Jamen Benny och Nöff nöff Benny. Grisen Benny och hans lillebror hamnar ständigt på nya äventyr. Läs mer här!

När Åkes mamma glömde bort, Lill-Zlatan och morbror raring och Kenta och Barbisarna av Pija Lindenbaum

Åkes mamma glömmer allting och en dag förvandlas hon till en drake. Morbror raring har plötsligt en man hos sig som heter Steve och Lill-Zlatan blir avundsjuk. Kenta är bra på fotboll, men helst vill han leka med barbies. Läs mer här!Visst kan Lotta cykla och Visst kan Lotta nästan allting
Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Envisa och självsäkra Lotta på Bråkmakargatan är många barns favorit. Lotta lär sig cykla och så räddar hon julen också. Läs mer här!
Tidigare har vi på Alfta bibliotek Småfilmerna Gittan och fårskallarna av Pija Lindenbaum och Här kommer brandbilen, polisbilen, bärgningsbilen av Arne Norlin. Dom finns på Alfta bibliotek och kommer också att göras om till gratis låne-DVD!

Inga kommentarer: