tisdag 16 februari 2010

Fantasytriologi om Kalle

Författare: Elisabeth Hagman
Illustrationer: Mats Minnhagen
Elisabeth Hagman har skrivit en lättläst fantasytriologi om Kalle. Varje bok är 23 sidor lång, texten är stor och enkel och det finns illustrationer i färg på varje sida. Perfekt för nybörjarläsare eller barn som har svårt för att läsa och vill ha något spännande!

Första boken heter Kalle och Trollkarlens sten:
Varje sommar åker Kalle och hälsar på sin farmor. I farmors hus finns en vind som är full av gamla mystiska saker. En dag blåser plötsligt vindsfönstret upp och himlen färgas för en kort sekund av en bländande stark blixt. Plötsligt står det en trollkarl framför Kalle! Det visar sig att farmors vindsfönster är magiskt och kan öppna portar till andra världar. Trollkarlen är förtvivlad. Trollen har stulit hans magiska sten. Kalle måste hjälpa honom att få tillbaka den!

Andra boken heter Kalle och alvernas drottning:
Alvernas drottning ligger för döden och svartalverna vill sprida sin ondska i världen. Skogens hjärta är stulet av svartalverna och utan det kan alvdrottningen inte leva. Kalles hjälp behövs igen!

Bok nummer tre heter Kalle och dvärgavintern:
Kalle hamnar plötsligt i ett vackert vinterlandskap. Men där har det inte varit någon besökare på evigheter. Det är alldeles för kallt i Dvärgfästet för att elden i smedjan har slocknat. Bara solens son kan tända elden, och Kalle får rycka in och hjälpa dvärgarna hitta honom!

Inga kommentarer: