tisdag 22 april 2008

Vilken bok är snyggast?

Framsidesomröstning 2 - 16 maj på Edsbyns bibliotek och här på Bibblabloggen.

Har du tänkt på hur mycket en boks framsida kan betyda? Vissa lockas man av och andra inte. Vilka böcker tycker du är snyggast? Välj bland dessa böcker från 2007 och var med och tävla om bokvinster!

Maila mig anette.helgesson@ovanaker.se och skriv vilken bok du tycker är snyggast. Glöm inte namn och telefonnummer om du vill vara med i utlottningen av vinstböcker!

Du kan rösta på dessa böcker:
1. Allhelgonaoffret, av Petter Lidbeck Bonnier Carlsen

En rysare så otäck så att håret i nacken reser sig när man läser den. Vad har hänt i huset där Shirin och hennes pappa ska bo? Och varför får de absolut inte gå upp på vinden? Rekommenderas inte till lättskrämda! Läs mer om boken här!


2. Såld, av Sally Grindley, Berghs förlag

Boken utspelar sig i dagens Kina och handlar om en tjej som säljs som slav av sin farbror till en familj där hon får slita som hushållerska. Till sist rymmer hon och hamnar på en leksaksfabrik där hon med många andra unga flickor får arbeta för en väldigt låg lön och under usla förhållanden. Hennes enda hopp är att tjäna ihop pengar så att hon får se sin familj igen. Det här är en mycket bra och spännande bok om en stark ung flicka. Läs mer om boken här!

3. Anna Dárc, av Mårten Sandén Rabén och Sjögren

Boken handlar om stökiga Anna och om Oscar som är mobbad. De går på högstadiet och livet är inte så lätt för någon av dem. Men de är starka och modiga och de visar att det alltid är möjligt att komma vidare. En bok som gör ont att läsa, men som säkert många känner igen sig i. Läs mer om boken här!


4. Kråkflickan, av Kate Cann, Argasso

Kråkflickan är en lite annorlunda bok om hur det kan vara när man är mobbad eller ensam. Men boken handlar inte så mycket om hur det är att vara i det utan mer om att göra något åt det. Läs mer om boken här!


5. Odjuret, av Ally Kennen, Natur & kultur

Bara baksidestexten gör mig nyfiken: "Vissa hemligheter är omöjliga att dölja. Vissa hemligheter växer för var dag som går. Vissa hemligheter är livsfarliga.
Snart kommer en mördare lös". Läs mer om boken här!
6. Så värt, av Martin Jern , Xpublishing

Aron är femton år och gillar att skejta tillsammans med sina kompisar. Han drömmer om Nora, men nöjer sig med Klara. Aron vill gärna vara någon. En som syns och märks, men han vill inte att det skall kosta för mycket. Läs mer om boken här!


7. Varning! Livsfara, Gunnar Åberg, Hegas

En eftermiddag är Anton och hans kompisar ute och cyklar. De tar sig ner till ett brobygge. Trots att det är förenat med livsfara att ta sig in på byggarbetsplatsen, så ställer de cyklarna och går in. Efter en stund kommer tre killar, som ofta jagar Anton, förbi. De ser Antons cykel, och snart är jakten igång. Spännande!
Läs mer om boken här!
8. Vittne, Robert Swindells, Argasso

Victor blir vittne till ett rån. En av rånarna är hans kompis brorsa. När polisen får se fotona Victor tagit, vill någon till varje pris förstöra dem. Victor blir förföljd och hans liv är i fara. Spänningen stiger!
Läs mer om boken här!

9. Jävla Lucia, av Mårten Melin, Eriksson och Lindgren

Det är nåt märkligt med den nya tjejen i klassen. Hon vänder upp och ner på reglerna i klassen. Kungen i klassen hamnar raskt längst ner och alla börjar plöstligt argumentera emot sin lärare. Förvirring! Och hur kan Lucia veta att Martin är störtkär i Leena? Det blir en omtumlande tid för klassen, men mest för Martin.
Läs mer om boken här!

10. Ska vi rymma? B.O. Holmberg , Alfabeta förlag

Brandons mamma har en kille som heter Kjell. När polisen dyker upp och anklagar Kjell för en stöld ljuger Brandon för polisen. Ända sedan Brandon träffade den vackra Teresa på stranden vet han vad det innebär att älska någon. Men nu får Kjell bråttom att lämna campingen, och ingen lyssnar på Brandon som vill stanna hos Teresa. Det är juni och nätterna i Norrland är korta. När Kjell och mamma har somnat smyger Brandon iväg, bort till E4:an. Läs mer om boken här!
11. Stenkoll, av Catherine MacPhail, Argasso

Har du drömt om att äga en magisk sten? Nick, som ofta tycker att livet är tråkigt, stjäl en speciell sten från sin kompis för att han tror att den ska ge honom tur. Vad han inte vet att om han önskar dåliga saker för andra, som han vill hämnas på, slår det tillbaka på honom själv. Läs mer om boken här!


Bilderna och vissa delar av texterna är tagna från Barnens bibliotek

Inga kommentarer: