onsdag 27 juni 2012

Tips på spännande sommarläsning!

De svarta svanarnas natt av Jesper Tillberg utspelar sig på Fårö där Jonas och Jennys pappa har ärvt ett gammalt hus. De följer motvilligt med dit och tror att det ska bli världens tråkigaste sommarlov. Men så börjar det hända konstiga saker...Spökar det på vinden? Vem är den mystiske mannen som vet så mycket om döden och talar om de svarta svanarna?
Provläs en bit ur boken här!

Rädda honom! av Camilla Lagerqvist handlar också om ett annorlunda sommarlov. Tawni åker till sin farmor och farfar som bor i en liten by i England. Hon tycker att hon känner igen sig och tänker att det är för att hon känner igen husen från Harry Potterfilmerna. Hon får kusliga sms där det står "Bara du kan rädda honom!". Vem är det som messar? Vem är det hon ska rädda?
Provläs här!

Den tredje nya boken som utspelar sig under sommarlovet är: Kusinerna Karlsson: Spöken och Spioner av Katarina Mazetti. En av kusinerna är Julia 12 år, som tror att hon ska dö av att vara två månader på en ö med sina tre konstiga kusiner och sin knäppa moster, men det blir inte som hon hade tänkt sig. Mostern lämnar dem helt ensamma på ön några dagar....men det är bara det att de märker att de inte är ensamma...
Det här är första boken i en ny serie om Kusinerna Karlsson och de spännande äventyr som de hamnar i. '
Vagnen med gåvoböcker är fylld med massor av bra böcker. Läs och lämna in ditt sommarbokshäfte så får du komma och välja en bok därifrån.

Fler boktips hittar du på Sommarboken.se

Fotograf: Lanslaget
Med det här härliga kortet (som kom in för sent till fototävlingen) önskar jag alla där ute en skön sommar! Jag har semester från och med fredag och är tillbaka igen i augusti. 

Inga kommentarer: