tisdag 4 november 2014

Författarbesök av Camilla Lagerqvist på skolorna


I dag har Camilla Lagerqvist besökt fyra skolor i kommunen och berättat om sina böcker och skrivande. Hon läste högt ur sin bok "Det brinner i mitt huvud" och eleverna fick göra en skrivövning. Den gick ut på att gestalta en känsla utan att skriva orden arg, ledsen, glad och rädd. När alla var klara läste de som ville upp sin text och så fick vi andra gissa vilken känsla de beskrev.

Camilla delade med sig av fler skrivtips:
- Det går att spara tidningsurklipp som man tycker låter intressanta och skriva utifrån dem.
- Man kan skriva tillsammans med en kompis och skriva vartannat kapitel var.

Jag passade på att inflika att det finns ju många skrivartävlingar som vänder sig till barn och unga. Till exempel Txt. som är för alla under 25 år i Gävleborg. Slottets hemlighet är också en skrivartävling, som kan vara en sporre för att komma igång med sitt skrivande.

Eleverna hade intressanta frågor till Camilla och många var intresserade av Andra världskriget som hennes senaste bok Uppdraget handlar om. Vi fick även veta att i januari kommer nästa bok, Isbarnen i serien om Svarta rosorna.


Eftersom det just idag var en kampanj - NoHate.se - för ett kärleksfullare Internet passade vi på att ta foton med våra händer som hjärtan.

På eftermiddagen besökte Camilla även Läxverkstan på biblioteket och där fick barn och faddrar vara med och spåna ihop början till en berättelse om en gårdstomte eller vätte. Mer om det senare.


Innan vi släppte iväg Camilla fick hon signera sina böcker i biblioteket. Obs! Bara för fattare får skriva sina namn i biblioteksböckerna :-)


Tusen tack Camilla Lagerqvist för skriv- och läsinspirationen du spred till oss idag!

Vill du läsa mer om Camilla och hennes böcker kan du göra det i ett annat inlägg på Bibblabloggen.

Inga kommentarer: