onsdag 26 mars 2014

Get Online Week på Voxnadalens gymnasium

Under Get Online Week deltar biblioteken i Ovanåkers kommun och Voxnadalens gymnasiebibliotek gemensamt i kampanjen som pågår samtidigt i hela Europa. Det är meningen att fler ska bli inspirerade att använda Internet för nytta och nöje.
I två dagar under lunchtid har jag och Anette Lindblom, som är bibliotekarie på gymnasiebiblioteket, hållit i ett Online-café på Voxnadalens gymnasium. Det har varit många högstadieklasser, som har besökt caféet och provat på olika databaser och pratat med oss.

Det fanns också Online-kaka att köpa i det riktiga caféet.
Vi har visat Library Press Display som rymmer dagstidningar från mer än 92 länder och 48 språk. Alla som ville har även fått prova på Alex författarlexikon
med bland annat en rolig litteratur-quiz för ungdomar.
Samtidigt har vi visat upp Helgebibliotekens mobilwebb och vad man kan använda den till. 

Allt har vi dokumenterat flitigt på Bibblabloggen på Instagram, som vänder sig till ungdomar från 13-19 år. Bredvid borden med datorer skyltade vi upp med alla böcker som vi har tipsat med på Bibblabloggen, sedan den startades. Vi hoppas att många fler ska hitta till den nu.
Under hela veckan pågår en fototävling där det gäller att fotografera något med litterär anknytning och lägga på Bibblabloggen på instagram genom att använda hashtaggarna #bibblabloggen #onlinecafe #GOW14  Läs mer om fototävlingen på bibliotekets hemsida.
Roligt att så många som ca 135 personer kom och besökte Online-caféet! 

Hälsningar, 
Anette och Anette

Inga kommentarer: