tisdag 13 november 2012

Ester läser Söta Salma och berättar om Kenya under Barnboksveckan

Just nu pågår Barnboksveckan i hela landet. Här i vår kommun firar vi genom att bjuda till sagostund på biblioteken. I dag har Ester Ståhl berättat om Kenya för förskolebarn i Edsbyn och Alfta. Hon sjöng sånger på swahili för oss och läste sedan boken Söta Salma. Dagen till ära hade hon klätt upp sig i sina afrikanska kläder, liknande de som Salma i boken hade på sig. Lokaltidningen Ljusnan gjorde ett besök under sagostunden och reportaget finns att läsa här. 
Ester berättade att när hon var liten, och bodde i Kenya,  fick alla barn lära sig att bära saker på huvudet från när de var cirka 5-6 år. Både barn och fröknar fick pröva att bära en (tom) hink på huvudet...det gick så där :-)  Ester visade och berättade om föremålen från månadens utställning "Afrika har ordet".


Alla barn kände igen Tingatingadjuren från Bolibompa. Vi lyssnade och tittade på Tingatingasagor från en sajt som går att hitta här!  Vi tittade även på en klappramsa från Kenya som går att se här!


Alla förskolor fick ett varsitt exemplar av boken Söta Salma med sig tillbaka till förskolan. De fick även Tingatingabilder att färglägga och alla barn fick ett varsitt Barnbibblankort. Barnkanalen finns fler Tingatingaprogram. 

Inga kommentarer: