tisdag 15 juni 2010

Skuggkysst

Richelle Mead

Det här är tredje delen i serien Vampire Academy, de två första heter Törst och Fruset blod. Huvudpersonen Rose är dhampir, det vill säga en blandning mellan människa och vampyr. Hon donerar sitt blod till vampyrer. Hennes bästa vän och klasskamrat på Vampire Academy, Lissa, är en moroiprinsessa - en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer. Det är Roses uppgift att försvara Lissa... till varje pris.

Det är vårtermin på S:t Vladimirs skola för vampyrer. Rose Hathaway ska snart ta sin high school-examen och lämna internatet tillsammans med sin vän Lissa.

Rose ser fram emot ett nytt liv utanför skolan, men efter sin vän Masons död under jullovet har Rose mått fruktansvärt dåligt. Hon ser oförklarliga, skrämmande saker, har svårt att koncentrera sig och om nätterna drömmer hon hemska mardrömmar. Det känns som om hon håller på att bli tokig och hon är så arg!

Rose bär också på en hemlighet, som hon inte ens berättat för Lissa: Hon är förälskad i sin handledare Dimitri. Och nu verkar det som om han också är beredd att visa sina känslor för Rose.

Men tyvärr är det inte tid för kärlek, utan krig. En stor grupp onda vampyrer, strigoi, anfaller skolan och det blir många smärtsamma förluster...

Inga kommentarer: