onsdag 2 juni 2010

Moa och Molle reser jorden runt

Libers kartavdelning har tagit fram denna helt nya "atlas" som ska vara enkel att bläddra i och som visar hur vår värld ser ut. På ett pedagogiskt och naturligt sätt går resan genom Sverige och så ut i Europa för att sedan fortsätta till de andra kontinenterna. Klart och tydligt syns ländernas gränser och naturtyper. Helt enkelt en första atlas till barn som är nyfikna på världen!

När Moa och Molle reser jorden runt får barnen lära känna världens länder. Atlasen är fylld av kartor, teckningar och fotografier. Allt börjar med att kompisarna Moa och Molle möter sjömannen Nisse. Nisse bor på nedre botten, Moa på andra våningen och Molle högst upp i höghuset. Nisse har som gammal sjöman besökt många länder. Moa och Molle älskar att höra honom berätta om hans resor runt om i världen.

När han tar fram sitt fotoalbum för att berätta något som han sett eller upplevt startar alltid en ny resa för Moa och Molle. Med stor nyfikenhet lär de känna olika platser på vår jord. Det blir en händelserik jordenrunt-resa för dem. De möter människor och djur från hela världen, dyker ner under havet och ser vad som finns där, förundras över alla flaggorna - deras färg och form. Snabbt inser de att vår värld är stor och kan se väldigt annorlunda ut.

Inga kommentarer: