tisdag 22 juni 2010

Fången i Arrida

John Flanagan

Det här är sjunde boken i fantasyserien Spejarens lärling, som handlar om Will som får gå som lärling för att bli spejare. En spejare är en sorts krigare, en av de bästa, som behövs i kriget mot den onde fursten.

Spejarens lärling återvänder och måste nu, tillsammans med sina trofasta vänner Halt och Evanlyn, frita skandernas kidnappade ledare.

I en tillbakablick följer vi Will och hans vänner i ett äventyr som utspelar sig tiden mellan de tidigare böckerna Slaget om Skandia och Den förtrollade skogen, året innan Will blev spejare.

Boken inleds med att Halts bröllopsfestligheter hastigt blir avbrutna av skandernas sändebud. Deras överjarl, Erak, har tagits som gisslan. Will och hans vänner måste, tillsammans med femtio av skandernas krigare, bege sig till Arrida för att överlämna lösensumman och frita Erak. Som vanligt blir det en strapatsfylld och farlig resa där allas mod och färdigheter sätts på prov. Boken slutar med att Will äntligen får sina papper på att han är en fullärd spejare. Och han blir slutligen tilldelad sitt eget efternamn: Treaty.

Läs också de tidigare böckerna i serien:

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag undrar om du vet var man kan köpa den fjärde boken i serien? (spejarens lärling, slaget om skandia.) jag vill värkligen veta. om du vet var dem andra böckerna (5,6,7,8,9) finns så skulle jag bli glad om du sa det också.

Edsbyns bibliotek sa...

Hej!
Jag kollade på adlibris och där gick Slaget om Skandia att köpa: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9132153384

Annars så finns hela serien på biblioteket om du vill låna. Vissa delar är det kö på, men det är bara att du kommer in eller ringer så ställer vi dig i kö.

Kul att du gillar boken...jag är bra sugen själv på att läsa den
/Anette Bibblabloggen