måndag 28 juni 2010

Eldflugornas herre

Jesper Tillberg

Det här är den tredje boken om Svea, som en dag upptäcker att hon kan förvandlas till superhjälten Kapten Svea. Helt plötsligt har hon, förutom sitt vanliga liv med familj, skola, kompisar och kärleksbekymmer, också ett liv som superhjälte att klara av! Dom två tidigare böckerna heter Skatans nyckel och De ondas blommor.

Det är tidig december och i ett vintrigt Stockholm fortsätter Svea sin jakt på farmors mördare. Lönngången vid Slottet leder Svea till Hjälterådet. Superhjälten Månskäran leder de tretton heroerna i rådet, som nu befinner i kris: rymdstenarnas gröna kraft störs av något. Månskäran fruktar inte bara för sitt och sina jämlikars liv, utan för alla "blödiga", som heroerna kallar människorna. När Svea visar sin egen rymdsten tänds ett begär hos hjältarna. Hon misstänker att någon av dem egentligen är Samlaren, farmors mördare. Men vem? Månskäran? Stenansiktet? Eller Karakala kattpojken, som hon tycker är rätt söt? Hjältarna måste hitta alla stenarna och Svea måste försvara sin med sitt liv. I fel händer skulle stenen betyda slutet för allt och alla!

I skolan letar Sveas ärkefiende Lorena febrilt efter maskeradtjejen som flörtat in sig hos Linus. Hon ber till och med Svea om hjälp, men Svea har inte tid att låtsas leta efter sitt hemliga jag: Kapten Svea. Hon har knappt ens tid för Linus, eller sin kompis Emma. Tillsammans med kattpojken fortsätter hon istället att jaga efter Samlaren. Svea hoppas att Karakala är en vän man kan lita på, och inte farmors mördare. Samtidigt verkar Sveas skata ha något eget fuffens på gång. Med Lorena. Det är så krångligt när alla har en massa hemligheter hela tiden!

Inga kommentarer: