måndag 24 maj 2010

Svart magi och Magisk kärlek

Peter Gotthardt

Författaren till serien Alvdrottningens riddare kommer nu med en ny spännande serie! Den nya serien heter Det förtrollade slottet.

Serien handlar om de de tre tjejerna Pinnen, Pop och Rufs. Dom är bästa vänner och alltid har nya äventyr på gång! Pinnen heter egentligen Lina och älskar att läsa och titta på film, och det är hon som berättar i böckerna. Pop (eller Propp som hon kallas av tjejerna om de är sura på henne) heter egentligen Anna och gillar musik, sång och dans. Rufs heter egentligen Siri och älskar djur, hon önskar sig en egen häst mest av allt i hela världen.

Svart magi är den första boken och här går tjejerna för första gången in i det förtrollade slottet. Det är ett urgammalt ödehus som folk kallar Slottet, men ingen vet att det är förtrollat. Det visar sig att i slottet finns en himla massa djur och även en elak trollkarl! Trollkarlen verkar öva trollkonster på de stackars djuren. Ska tjejerna lyckas stoppa honom?

Magisk kärlek är den andra boken och när tjejerna återvänder till det förtrollade slottet så är det som att de kommit till en annan tid. Det är fest i den stora salen och det verkar vara kung Arturs hov som sitter till bords! Bland gästerna finns en ung riddare och en jungfru. De var kära i varandra förut, men allt blev fel och nu hatar de varandra. Hur ska tjejerna få dem att älska varandra igen?

Inga kommentarer: