tisdag 9 mars 2010

Vad mina vänner inte vet & Vad min flickvän inte vet

Sonya Sones

Ett par. Två böcker. Samma story. Eller?

Vinterlovet segar sig fram för Sophie som är ensam kvar i stan. Vännerna har åkt på solsemester med sina familjer. Men så händer något ...

På en bänk på konstmuseet börjar skolans ärkenörd Murphy prata med Sophie och innan Sophie förstår hur det kunde hända, ses de varje lovdag, åker skridskor på sjön, tecknar på kaféer, klär julgranen hemma hos Murphy.

Sophie försöker med alla medel att värja sig mot Amors tusen pilar. För inte kan hon väl vara kär i den där tönten? Eller kan hon? Och vad ska kompisarna säga när de får veta vem Sophie är kär i?

Livet börjar ljusna för Robin Murphy. Han är inte längre bara Murphy, skolans ärketönt. Han är Sophie Steins kille. Men att vara ett udda par på Cambridge High har sitt pris. Sophie blir totalt utfryst av sina så kallade bästisar, och de kallas för Skönheten och Odjuret.

När Robins bildlärare fixar en plats åt honom i en konstklass på universitet verkar det som att Robin äntligen har hittat en fristad. Här är han inte tönten, utan en väldigt begåvad konstelev. Men hur påverkar det hans kärlek till Sophie?

Inga kommentarer: