tisdag 23 mars 2010

Briggsy

Isla Dewar

Briggsy och hans familj lever med ett kringresande tivolisällskap.

Han dyker upp i Minnies skola och blir han placerad i hennes årskurs trots att han är två år äldre. Han ligger efter i alla ämnen eftersom han ständigt flyttar från plats till plats och aldrig hinner läsa tillräckligt mycket.

Minnie är överbeskyddad och är van att alltid stå i centrum för sina föräldrars uppmärksamhet. Hon har aldrig behövt sakna något, men har en hel del regler och begränsningar att hålla sig till. Hon föddes med hjärtfel och har opererats flera gånger, vilket förklarar varför hennes föräldrar inte riktigt vill släppa taget.

När Minnie träffar Briggsy tänker hon att han inte kan vara direkt smart. Att behöva extra stöd i alla skolämnen tyder inte precis på intelligens, tänker hon. Men det visar sig så småningom att Briggsy har kunskaper om livet som Minnie inte hade kunnat ana. Han har lärt sig saker genom att titta på teve, till exempel på program som Vem vill bli miljonär och olika matlagningsprogram. Men det som visar sig kunna ge utdelning i form av pengar, det är de kunskaper som Briggsy har skaffat sig via Antikrundan... Regelbundna besök på loppmarknaden ger alltid god utdelning för Briggsy.

Briggsy liknar ingen annan Minnie har träffat tidigare. Han lever och han tar risker. Kommer det här att bli hennes bästa sommar hittills?

Inga kommentarer: