tisdag 12 januari 2010

Pilträdens systrar: Vänskapen växer

Ann Brashares

Författaren till systrar i jeans är tillbaka med en ny bokserie!

Ama, Polly och Jo bor i samma stad som de fyra vännerna i "Systrar i jeans" och de hade också tänkt dela på ett par jeans, men de kommer i stället fram till att ha en gemensam scarf. Men ritualen känns ganska tråkig, och tråkigt är just vad de tre vännerna har.

Det är snart deras sista gemensamma sommar innan de skiljs åt i high school. Det är mest tillbakadragna Polly som tror att hon kommer att sakna de andra. Inför den stundande sommaren står de tre flickorna inför olika utmaningar. Jo tror att allt kommer att bli bra om hon blir kompis med den populäraste tjejen i high school och om hon skaffar sig en äldre pojkvän. Polly börjar ta modellektioner för de pengar hon tjänar på att sitta barnvakt och smarta Ama har kommit in på ett prestigefyllt stipendiatprogram under sommaren, men inget blir som någon av dem tänkt sig.

Var och en av tjejerna funderar på sitt liv och vart deras vänskap har tagit vägen. Om en av dem vädjar om hjälp kommer de andra i så fall att räcka ut en hjälpande hand?

Inga kommentarer: