måndag 23 november 2009

Lömsk längtan

Pia Hagmar

Här kommer fjärde delen i serien om deckarbyrån Pål & co!

Det närmar sig jul och alla skyltfönster är pyntade med tomtar och glitter. Pål, Fritz och Nadja längtar till jullovet. Framför allt längtar Pål efter att slippa Solbritt, deras arga extralärare. Pål tycker att hon alltid är arg på honom, oavsett om han gjort fel eller inte. Så när Alex och han råkar i slagsmål under en bandymatch på skolgården är det Pål som får skulden. Men Pål tänker inte ge sig så lätt, särskilt när han får tillfälle att hämnas på Alex.

Varken Pål, Fritz eller Nadja kunde tro att detta är början på ett brott som får stora konsekvenser! Och att Pål faktiskt är den som räddar Alex och hans familj från ett hemskt öde. Till sin hjälp har deckartrion vännerna Glader och Trötter två a-lagare som vänt på livet och funnit kärleken!

Hemma hos Pål finns mamma. Och hos tant Doris finns pappa som också funnit kärleken, men på nytt. Därför bor Pål och mamma själva i en lägenhet, och i början tyckte Pål att det allt kändes ledsamt och trist i deras nya hem. Men nu trivs Pål och mamma ganska bra på egen hand och de har till och med börja packa upp flyttkartongerna!

Inga kommentarer: